dinsdag 30 augustus 2016

Ideeën worden plannen, plannen worden acties!

Beste lezers,

Bij deze schrijf ik dan mijn eerste blog. Het zal meteen een best lang blog zijn om dat ik veel informatie wil vertellen.


Zoals uit deze pagina blijkt hoop ik bij leven en welzijn 8 oktober in de Filipijnen aan te komen. Ik zal daar gedurende ongeveer 10 maanden werken als zendingswerker voor OMF. Allereerst wil ik daarom iets vertellen over OMF.

OMF is een organisatie die zich richt op het stichten van nieuwe kerken in Oost-Azië. Momenteel heeft OMF ongeveer 2000 zendingswerkers op missie, waarvan 70 in de Filipijnen.Visie en missie van OMF:


Ons verlangen is dat er in elke onbereikte bevolkingsgroep in Oost-Azië een beweging van lokale christenen ontstaat die evangeliseert, gemeenten sticht en het evangelie ook uitdraagt naar andere bevolkingsgroepen. Uit gehoorzaamheid aan Gods woord, uit liefde voor de mensen en tot eer van God, zetten wij ons in woord en daad in voor deze missie: "Wij delen het Goede Nieuws van Jezus Christus met de volken van Oost-Azië in woorden, daden en houding tot eer van God."

Mijn werk voor OMF:


Momenteel is er slechts 1 IT'er voor OMF in de Filipijnen, deze heeft het erg druk en komt niet toe al al zijn taken. De eerste maanden zal ik daarom OMF helpen door het netwerk te verbeteren.  Ik zal mij bezig houden met zaken als internet verbindingen, software updates, antivirus software en back-up systemen. Ook zal ik de website onderhouden en apps ontwikkelen die nodig zijn voor het zendingswerk. In de weekenden heb ik de mogelijkheid om mij aan te sluiten bij een evangelisatie team dat actief is in de grote krottenwijken van Quezon City.

Verdere situatie:

Ik zal doordeweeks bij een Filipijnse familie wonen. Hier zal ik veel van de taal en de cultuur leren. De verwachting is dat ik na ongeveer 2 maanden redelijk uit de voeten zal kunnen met de taal en cultuur. Ik hoop dat dit gaat lukken aangezien ik best moeite heb met talen, ik hoop en bid ook of God me daarbij zal helpen. 

In de weekenden is het de gewoonte dat, zo mogelijk, de OMF zendingswerkers verblijven in het OMF guesthouse. Hier kan je, mocht je hier behoefte aan hebben, ook een deel van de week blijven. 

Na enkele maanden zal er een moment van evaluatie komen. Dan zal er worden gekeken of iedereen tevreden is met hoe het gaat. Als er dan blijkt dat OMF mij op andere plaatsen beter kan gebruiken of als er problemen zijn is het mogelijk om iets anders te gaan doen.

Voorbereidingen:


Momenteel ben ik druk met van alles en nog wat, een aantal voorbeelden zijn: het aanvragen van paspoort, visum en inentingen, meer aandacht geven aan mijn vertrek, geldacties verzinnen, organiseren en hulp zoeken.De acties waar ik nu mee bezig ben is een flessenactie, een maaltijd bezorg, een autowas actie en een ramen was actie. Ik zoek nog naar hulp bij de organisatie en hulp bij de acties zelf. Als u het zou zien zitten om te helpen met wat dan ook zal ik daar erg blij mee zijn. Ook als u weinig tijd heeft maar zomaar bij 1 actie een uurtje wilt helpen ben ik al geholpen! Ik ben via whatsapp bereikbaar op O6-55363887, natuurlijk kunt u ook bellen of sms'en. 


Data:

Flessenactie: Donderdag 22 september
Auto was actie: Zaterdag 24 september
Vertrek: 6 oktober
Eerste update vanuit Filipijnen: 10 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten