donderdag 3 november 2016

Expeditie robinson

Hoihoi familie en kennissen,

Vandaag een keer een geschreven stukje omdat ik het niet meer haal om een video te uploaden voor ik straks weer vertrek naar bulakan en het is ook wel eens leuk om op een andere manier te vertellen hoe het gaat. Ik kan jullie met plezier vertellen dat het erg goed gaat! Het werk bij ABCCOP is valt volledig binnen mijn opleiding en hierin kan ik het zendingsbureau erg goed helpen. Dat wil trouwens niet zeggen dat het makkelijk is, het systeem is namelijk nogal een zooitje. Als het een Nederlandse opdracht was had ik gewoon gezegd, sorry jongens maar we moeten opnieuw beginnen en ditmaal met een goed plan. Maar er is hier al een half systeem gebouwd en dat kan ik in deze cultuur niet zeggen. Mensen vatten zulk soort zakelijke dingen namelijk zeer persoonlijk op en de relatie is in deze cultuur belangrijker dan het werk. Gelukkig heb ik wel veel plezier in dit werk en zijn het echt dingen die ik leuk vind. En beetje bij beetje moet het ook wel lukken op het systeem op te knappen hoor.

Verder begin ik hier best wel een beetje mijn weg te vinden. Ik geniet erg van het leven in de province waarin je bijna terug gaat naar de middeleeuwen. Hier in de stad vermaak ik me ook erg goed in de gigantische mallen en de lage prijzen. Het is hier ongeveer even goedkoop om uit eten in de mall te gaan dan om bij omf te eten of zelf te kopen/koken. Dit doe ik dan ook erg regelmatig ^^ Het contact hier met andere zendelingen is ook erg leuk, maar het eerste afscheid heb ik gisteren al moeten nemen. Dit zal nog veel vaker voor komen omdat de meeste SAW's hier ongeveer 1 of 2 maanden blijven.

Vandaag had ik ook voor het eerst dat vreemde gevoel waar iedereen het altijd over heeft: heijmwheej ofzooo.... Ik zat alleen op mijn kamer expeditie robinson terug terug te kijken en had het best wel naar mn zin. Halverwege gebeurde er iets grappigs waar ik op reageerde maarja... Toen bedacht ik dat ik normaal gesproken deze aflevering lekker thuis had gekeken. Onderuitgezakt op de bank naast mn broer met een pilsje en een lekkere zak chips of stroopwafels ofzo. Maarja, nu bedenk ik me dat ik hier zoonbeetje midden in de echte expeditie robinson zit en dat is dan ook wel weer erg leuk.

Ik wens jullie allemaal veel kijkplezier met de komende afleveringen van de expeditie. Vergeet niet om ze in gezelschap van vrienden en familie te kijken met wat lekkere snaks want dat maakt de serie eigenlijk echt leuk. Groetjessss

2 opmerkingen:

  1. Leuk Jan om wat te lezen van je. Ff skypen op het moment dat je geniet van expeditie Robinson, een idee? Sterkte er mee, Enne....je bent nooit alleen hè. Succes met je werk daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ja dat had een goede geweest :) khad dit berichtje gemist maarja. Nu kan ik binnekort weer lekker vanaf de bank met het gezin kijken. Ik zie er al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen